Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Един ПСИХОЛОГ със скромен влог в Blog.bg (www.PlamenDimitrov.blog.bg) - личен работен дневник на д-р Пламен Луков Димитров, RODC, с авторски текстове и проекти в областта на екзистенциално-аналитичното консултиране, приложната социална психология и реализацията на програми за групово-динамичен тренинг на мениджъри, екипно и организационно развитие. За контакти с автора: pldimitrov@hotmail.com GSM 0888 42 9730 Twitter: @Plamen_Dimitrov Facebook: PlamenDimitrov.BPS Представените в блога ПСИХО(Б)ЛОГ материали на български, английски и руски език са авторски и не обвързват по никакъв пряк или косвен начин свързаните с автора организации, практики и проекти. Моля, винаги споменавайте източника (www.plamendimitrov.blog.bg) при споделянето, разпространяването и цитирането на публикуваните тук материали и коментарите към тях в други електронни и печатни издания и публикации. Информацията тук се актуализира ежеседмично. Благодаря ви за отделеното време и вниманието ви към публикуваните в ПСИХО(Б)ЛОГ текстове! д-р Пламен Димитров, Достъпът до мен е 365/24/7!
Автор: plamendimitrov Категория: Лични дневници
Прочетен: 821614 Постинги: 584 Коментари: 325
Постинги в блога от Декември, 2006 г.

Весели празници! 

Рождество и Новогодишните празници, и въобще празниците са прекрасно време за вътрешното Аз...прекрасно време, за да се занимава (ако може весело) с това, за което то, вътрешното Аз е конструирано като висш психичен апарат - с наблюдения, с маскиране, и с фантазии. Нещо като собственик на непрекъснат, но непубликуван психо(б)лог с наблюдения, модели и модификации на процесите на възприемане и организация на действията и отношенията във вътрешната и външната реалност на Аз-а. 

Вътрешното Аз и по Коледа зад и чрез маските си наблюдава и фантазира себе си. 

Срещали ли сте скоро човек без маска? В ежедневието си всеки в една или друга степен носи реквизит от маски и костюми, за да скрие, предпази, въплъщава и задоволява сценариите за свобода и реализация на вътрешното си Аз. Едва ли е възможно нещо различно от маскарада на социалните лъжепрезентации в един толкова опасен за свободата и реализацията на вътрешното Аз свят. 

Да, преживяванията на индивида не са продукт на неопосредстваната му връзка с вътрешното му Аз, а действията му не са пряка форма на самоизразяване. В действителността, вътрешна и външна, в директно, челно взаимодействие влизат единствено средствата на отбранителната система на Аз-а.  Образът и намерението на битието се представят на вътрешното Аз като конкретно, динамично изменящо се, шизоидно самосъзнание, приличащо на... блоговете наоколо. Самозащитна постановка, отразяваща таланта и свръхжеланието ни... да не бъдем самите себе си. 

С излючение на тези, редки, кратки и безценни мигове на изненадващо реална безопасност, в които заедно вътрешните ни Азове откриват, че нямат нужда от маскировъчната си бойна униформа.

С пожелание за повече от тези мигове през Коледните празници и през новата година!

психо(б)лог    No01/2006
Категория: Технологии
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове: 1

Очакваното начало на този ПСИХО(Б)ЛОГ е 01 януари 2007 година...
За продължението и края - ще видим...какво ще стане.
Весели празници!

Категория: Технологии
Прочетен: 911 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 23.12.2006 08:32
Търсене

За този блог
Автор: plamendimitrov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 821614
Постинги: 584
Коментари: 325
Гласове: 1360
Блогрол
1. Plamen in ComPsych Inc., USA - Exclusive National ComPsych's Employee Assistance Programs and Counseling Serices Provider and Licensed Clinical Guidence Expert for Bulgaria
2. Plamen in OrgDyne LLC, USA - Registered OD Consultant and Executive Coach - Global Projects
3. Plamen in Human Systems Dynamics Institute Professional Community
4. Пламен в Дружество на психолозите в Република България - Председател на Управителния съвет
5. Българско списание по психология
6. BPS.Blog.bg - Блог на Дружеството на психолозите
7. Бюлетин на Дружеството на психолозите в България
8. Пламен @ Twitter
9. Пламен @ FACEBOOK
10. Пламен @ LinkedIn
11. Пламен @ ACADEMIA.EDU
12. People Developing People Group Founder & Coordinator
13. Humans Are Not Resources! Group Founder & Coordinator
14. Group and Organizational Psychodynamics Group Founder & Coordinator
15. Leaders-in-Analysis Group Founder & Coordinator
16. Always Changing Enterprises Group Founder & Coordinator
17. Пламен - Създател и старши консултант в Уикенд лаборатории за автентични организационни лидери и консултанти - 2017
18. Пламен - Създател и старши консултант в Квалификационната програма "Групова динамика и изграждане на екипи" - 2017
19. Пламен - Създател и старши консултант в Тренинг лаборатории на Дружеството на психолозите в България
20. Пламен - Създател и координатор на КЛУБ ПСИХОЛОГИЯ на Дружеството на психолозите в България
21. Пламен - Създател и координатор на Националната служба за насочване към професионални психологически и психотерапевтични услуги на Дружеството на психолозите в България
22. Пламен - Акредитиран водещ в програмата "Групи за самоанализ, колегиална интервизия, рехабилитация и усъвършенстване на уменията за психологическа помощ и психосоциална подкрепа на индивиди, групи, организации и общности - системен подход