Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2018 16:40 - Международничка
Автор: merlin68 Категория: Новини   
Прочетен: 3959 Коментари: 5 Гласове:
20

Последна промяна: 19.05.2018 23:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През последната седмица-две, светът се изпъстри с ярки събития и новини. Разправят, че новините, особено ярките като тези случили се напоследък, са храна за журналистите. Те веднага ги подхващат, съобщават, анализират, правят прогнози... въобше политическата динамика прави журналистите свръх активни. Та затова, аз чаках ли чаках, присъстващата в блога много професионална, много уважаема (по целия цивилизован свят) журналистка, да ни осветли накъде отива тоя свят, но неби. Мълчанието на рибите в няколко действия.

Действие първо
Тръмп напусна едностранно историческата сделка с ядрената програма на Иран. Сделка, по сключването на която, работиха дълги години европейските лидери, Русия, Китай и САЩ. Тръмп плю на сделката и напук на съюзниците си от Европа изкара САЩ от нея. Нещо повече, заяви, че всички отменени санкции срещу Иран ще бъдат наложени отново, като при това с тях ще трябва да се съобразяват всички по света. Който не се съобразява попада под санкционните удари на САЩ. Европа настръхна, тя вече е вложила в Иран милиарди, а перспективите за бъдещо сътрудничество са многообещаващи. Европейските лидери заговориха за Нова, Независима от САЩ Европа и се озъбиха с всичките си зъбки на Тръмп. Макрон, дори обяви, че с приятел като САЩ, на Европа врагове не ѝ трябват. В ЕС започнаха процедура за защита на европейските фирми от евентуални бъдещи американски санкции. Заявиха даже нещо, което въпреки, че чух, не мога още да повярвам - Европа можела да стигне до там, че да се откаже от долара в сделките си с Иран и да купува петрола му в евро. За който е запознат с концепцията "петродолар" е ясно колко сензационно е подобно заявление.
За това противопоставяне на евро-атлантическите съюзници, най-видната журналистка - международничка (както благо я нарича един колега в блога), не пророни ни дума, ни стон.

Действие второ
Тръмп, тази седмица, за да стане още по-интересно, и отново напук на европейските си съюзници, премести американското посолство от Тел Авив в Ерусалим. Това предизвика масови протести сред палестинците, те бяха удавени в кръв от израелската армия. Над 60 загинали и повече от 3000 ранени. Позицията, коментарите и анализите на "международничката" отново съвсем липсват.

Действие трето
Историческата среща за Западните Балкани в София свърши. Какво ѝ беше историческото аз не разбрах. Меркел докато се целуваше с Бойко, явно си мислеше за Путин и Северен поток 2, та колко да я е интересувала нашата историческа визия за присъединяването на Западните Балкани към ЕС? Дали докато я целуваше, Бойко не я питаше - сега нали ще откажеш на Путин да правите Северен поток, както ме накара мен да откажа Южен поток?... Или да тичам подир теб и аз в Москава, белким го измоля да поднови Южен поток?
И по тази историческа новина, международничката не промълви ни думичка.

Действие четвърто
Вчера фрау Меркел, след като най-сетне се оттърва от "историческите" ни балкански напъни се добра до Путин, и даже получи от него красиво букетче, макар и без целувки. Според руските медии, Меркел и Путин, са потвърдили строежа на Северен поток 2. Това въпреки пряката забрана която Тръмп наложи на този проект. Впрочем той заяви, че Германия ще съжалява за него.

Действие пето
Пак тази седмица бе открит най-дългият мост в Европа, свързващ над Керченския проток, Крим с останалата част на Русия. Огромно  и сложно за изпълнение инженерно съоръжение дълго 19 км. Мостът е построен на разлом между две тектонични плочи, на място на което няколко месеца в годината духат ураганни ветрове, а под него има силни течения носещи и ледени блокове през зимата. Построен е за две години и три месеца.

И ето, че на последната новина, международничката не можа да устои и коментира - "Докато някои откриват мостове и карат "Камаз"-и по тях..."........ и кв"о мислите, че станало докато някои (Путин), карал "Камаз" и откривал Кримския мост? - Застрелял се е един човек в апартамента си в Москва. И понеже този, неизвестен за блоговата аудитория и самата международничка, човек, се оказва, че е бил някога в ръководството на "Нова Русия", журналистката решава да му посвети постинг. Но понеже е много "заета", въобще не си дава труда да напише нещо, ами направо по гетьовски, копира статия от "Фактор".
Под този забележителен журналистически мат"рял, дежурните "специалисти" и "интелектуалци" - трима на брой, започват една забележително тъпа дискусия с елементи на "разследване".

Чудя се на какво се дължи тази липса на интерес към европейската политика у нашата "международничка"? А на какво се дължи интересът ѝ към криминалната хроника в Москва и теми свързани с не спазване правата на човека в путинска Русия?
Не е ли време от БНР да обърнат внимание на явното несъответствие на интересите ѝ с мястото на назначение, и да вземат да я пратят там където ѝ е интересно - в Русия?

Уважаеми ръководители на БНР, проявете елементарен професионализъм в кадровата си политика - Изпратете в Брюксел, журналист който се интересува от делата на ЕС, а г-жата, проявяваща нескрит интерес към спазването правата на човека в Русия, изпратете в Русия. Това без никакво съмнение ще се отрази положително върху качеството на информацията и анализите които ни предоставя БНР. В резултат на което, току-виж, догодина сме напреднали в класацията за свобода на словото до 108 място.













Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elinora - Ма ти за Радиоточката ли?
19.05.2018 16:48
Тя е бита карта отдавна. Пред пенсия е и не може да бъде изритана, ще я търпят...
Жална им майка на БНР -то с такива кадровички.
цитирай
2. freeoldmen - При този жаден интерес на видната уважаема международничка
19.05.2018 18:06
към мракобесния Путинов режим, за мен остана загадка и разочарование, защо в края на миналия месец, когато руснаците със своите верни сирийски лакеи устроиха в Хага брутален нелеп цирк в централата на ОЗХО, тя не беше там?
Гугъл ми дава 179км. разстояние от Брюксел, два часа път.
Дет се вика, на крака и дойдоха душманите на Демокрацията, а тя си направи пас...

А можеше, със свойствения си висок професионализъм, да съсече в ефир лъжите на Путин, дето докара живи "свидетели" на гнусната газова атака в Дума.

Огромен пропуснат шанс за живото демократично слово!
цитирай
3. kvg55 - merlin68,
20.05.2018 11:50
За Русия не знам, но "лелята" е много близка с евроснахата Мария Габриел и изкъсо следи сектора "Цифровизация" и супер компютъра от политиката на ЕС.
цитирай
4. born - За Русия не знам, но "лелят...
20.05.2018 23:05
kvg55 написа:
За Русия не знам, но "лелята" е много близка с евроснахата Мария Габриел и изкъсо следи сектора "Цифровизация" и супер компютъра от политиката на ЕС.

А аз се чудех защо такива видни ИТ Спешълисти се присламчиха под фустанелата й . Ей на това се казва истинска програмация. И не всеки е способен да го прави !
цитирай
5. merlin68 - За Русия не знам, но "лелят...
20.05.2018 23:24
born написа:
kvg55 написа:
За Русия не знам, но "лелята" е много близка с евроснахата Мария Габриел и изкъсо следи сектора "Цифровизация" и супер компютъра от политиката на ЕС.

А аз се чудех защо такива видни ИТ Спешълисти се присламчиха под фустанелата й . Ей на това се казва истинска програмация. И не всеки е способен да го прави !


Имам усещането, че един от тази супер двойка ще гризне дръвцето, даже се сещам и кой точно, но дискретно ще си замълча.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1680279
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031